Monday, July 9, 2012

NY SYLTNING kan man sylte på nye måder...

Vores tid er bare ikke til opbevaring af fødevarer i stor stil og gammeldags henkogning af frugt, sylt med sukker i store mængder, uhæmmet brug af konserveringstoffer og jævninger med dit og dat er bare ikke mere moderne.

Men skønne syltetøjer af havens bær er jo stadigvæk en vidunderlig måde at smage på sommeren på, og den skal da selvfølgelig have en opdatering. Septembers frugt skal også kunne bruges til julens kager og knas og en syltet pærer med is og chokolade er også en klassiker, der bare ikke må ende sine dage i glemsel.


Sammen med madskribent, old friend og kollega Louise Ørsted er jeg gået i tænkeboks. Vi har sat os ned og tænkt over, hvordan vi fornyer den danske syltetradition og allerede nu kan man glæde sig til liflige marmelader, der rykker igennem. Vi har også arbejdet med skønne bløde, stærke og aromatiske geleer til oste eller stegt høne. Råsyltning og sirupper der blander urter og bær op i højere aromatisk forening. Opskrifterne er så småt ved at finde deres vej, dog skal der stadigvæk testes og smages....men glæd jer, for vi synes selv, at det er lidt af en lille revolution vi har gang i. 


Se mere om Louise Ørsted. Tryk her og se hendes blog Louises Køkken

Foto VK Stock ved Nicoline Olsen http://vkstockimages.blogspot.dk/


rabarber og jordbær med sødskærm, letsyltet jorbærsyltetøj med hele bær

rabarber jorbærmarmelade med rosmarin